Delat pott mot Rättvik

Delat pott mot Rättvik

De regerande mästarna var på besök i Stockholm under helgen och det slutade med att det blev en delad pott med en vinst vardera.

Stockholm hade ledningen i första matchen med 4-1 när man fick problem defensivt och gav Rättviks duktiga lag alldeles för många chanser. Det gjorde att det efter 5 innings stod 9-6 till Rättvik.

Stockholm kom tillbaka och matchen stod och vägde vid ställningen 10-10 tills det att Rättvik tog 3 poäng i toppen av 9e inningen och Stockholm endast kunde svara med 1. Slutresultatet i första matchen skrevs då alltså till 13-11 i Rättviks favör.

Den andra matchen blev en helt annan historia, bra pitching och felfri defensiv från Stockholm ledde till en 2-0 seger. Men det spektakulära var att Matt Stamets tillsammans med Tobias Glimmerud pitchade 9 innings utan att släppa en hit. Det resulterar i en kombinerad no-hitter och den första no-hittern på många år för Stockholm. Trots att Stockholm endast hade 4 egna hits så lyckades man ta de 2 poäng som krävdes för att vinna matchen.

Stockholm är nu 3-1 för säsongen och nästa match ska spelas mot Sundbyberg den 17e Maj på nya Örvallen i Sundbyberg.