Två vinster på opening day!

Två vinster på opening day!

Säsongen 2023 drog igång under valborghelgen och åter igen var det Leksand som var på besök i Stockholm för att öppna säsongen.

På ett kyligt och grått Skarpnäcksfält så spelades under helgen de första matcherna för säsongen.

Stockholm tog emot fjolårsfinalisterna Leksand för två matcher på Skarpnäck.

Innan matcherna drog igång så höll Maria-Elsa Salvo tal och kastade, efter det att Matts Lindström sjungit nationalsången även ut den ceremoniella första pitchen.

Maria-Elsa Salvo kastar ut den ceremoniella första pitchen till Levi Moon
Mats Lindström sjunger nationalsången

När detta var utfört så drog första matchen igång. Stockholm startade med Jakob Claesson (W 1-0) på kullen, och trots att Jakob inte hade sin bästa dag så pitchade han 8 innings och laget belönade honom genom att vända matchen i botten av den 8e inningen.

Lucas Lindh (S 1) avlöste Jakob på pitcherkullen och stängde matchen och slutresultatet skrevs till 6-5 i Stockholms favör.

Victor Lindqvist slår under årets första match mot Leksand.

Den andra matchen blev av lite annan karaktär då Leksand ställde upp med ett väldigt ungt lag som fick chansen att spela, och trots att siffrorna skrevs till 19-4 så finns det ändå en ljus framtid i Leksand då de unga spelarna stod upp bra i långa delar av matchen innan siffrorna eskalerade.

Lucas Lindh (W 1-0) fortsatte på kullen efter första matchen genom att starta den andra och gjorde det mycket bra och pitchade 5 innings innan han avlöstes av Matt Stamets som pitchade den sista inningen.

Stockholm ledde matchen igenom och när Leksand svarade med att ta 4 poäng i toppen av den 5e inningen så svarade Stockholm direkt med att ta 8 nya poäng. Man tog ytterligare en poäng i botten av den 6e inningen och matchen avslutades därmed i förtid med ställningen 19-4.

Felix Hill slår för Stockholm under årets första match mot Leksand.

Vi tackar alla som trotsade kylan och de kalla vindarna och tog sig ner till Skarpnäck för att njuta av årets första matcher.

Nästa helg den 6/5 så tar Stockholm emot fjolårets SM-vinnare Rättvik för två nya matcher på Skarpnäck.